Hlavní navigace

Google Chrome již není beta: Stahujte finální verzi!

12. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco Operu 10 fáze beta teprve čeká, Google Chrome se z ní zase dostal. Snaha Google získat se svým prohlížečem větší podíl na trhu je velká, a tak pilně vylepšuje svůj bezpochyby zajímavý prográmek pro prohlížení internetu.

O vlastnostech betaverze jste si již mohli přečíst. Vývojáři z Google nezaháleli a vyleštili tento kus kovu tak, že vás jistě oslní svou bezpečností. Na každou otevřenou stránku je aplikován totiž tzv. sandbox efekt, kdy se veškerý webový kód izoluje od systému a viry tak nemohou napáchat žádné škody.

Avšak není vše zlato, co se třpytí, a i poměrně robustní ochrana Chrome má své skuliny. Zejména na starších systémech s chybějícími bezpečnostními prvky nemusí ochrana fungovat korektně. Manažer pro bezpečnost produktů z Google, Ian Fette, však tvrdí, že Chrome má oproti ostatním velkou výhodu: Je totiž prvním webovým prohlížečem, který byl napsán od nuly poté, co se rozmohlo napadání počítačů skrz děravé prohlížeče.

Díky tomu se těmto skulinám mohli vyvarovat už od samého začátku tvorby a Chrome se tak může řadit mezi velice bezpečné internetové nástroje. Pokud si jej chcete vyzkoušet, stáhněte si jeho finální verzi.

Zdroj: DailyTech

Byl pro vás článek přínosný?