Hlavní navigace

Google Chromecast si už můžete koupit i u nás. Amazon jej začal posílat do ČR

8. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letošní největší hardwarové překvapení Googlu, malinký dongle Chromecast, si už můžete koupit i v Česku. Google nám sice ještě svůj Play Store se zařízeními neotevřel, Chromecast k nám ale začal posílat Amazon. Z produktové stránky si můžete krabičku nechat zaslat i na českou adresu a zaplatit českou kartou.

Chromecast si mžůete objednat i na českou adresu
Chromecast si můžete objednat i na českou adresu

Samotné zařízení se v USA prodává za 35 dolarů (700 Kč). K tomu musíte připočíst poštovné (330 Kč) a DPH (220 Kč). Amazonu tedy zaplatíte 1250 Kč. Sám jsem postup ověřil a opravdu funguje. Chromecast by měl dorazit mezi 23. říjnem a 1. listopadem.

 

A k čemu Chromecast slouží? Klíčenku připojíte k Wi-Fi, pomocí HDMI zapíchnete do televize a pak budete moci přenášet obraz z internetových služeb přímo do obýváku. V Česku je použití hodně omezené, ale budete takto moci například streamovat obraz z prohlížeče Chrome, videa z YouTubu nebo hudbu z Play Musicu.

Chromecast má ale také API a externí vývojáři již pracují na podpoře dalších aplikací a služeb. Někteří už dokonce exterimentují s domácími servery, které z Chromecastu udělají přehrávač lokálních videosouborů.

MMF24

Oživeno (21:40) – Vypadá to, že Amazon už objednávky ze zemí mimo USA zatrhl. Při volbě české adresy už e-shop vyhodí hlášku Google Chromecast HDMI Streaming Media Player cannot be shipped to the selected address.

via Engadget