Hlavní navigace

Google chystá další redesign Gmailu, dotkne se webu i mobilních aplikací

26. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Redaktoři magazínu The Next Web odhalili chystanou novinku v Gmailu. Mezi seznamem zpráv a tlačítky přibude nová lišta s pěti záložkami. Ty slouží jako filtry: hlavní, social, promotions, updates a forums. Gmail bude automaticky přiřazovat e-mailům štítky a třídit je do kategorií.

Gmail dostane nové záložky
Gmail dostane nové záložky (foto: TNW)

Do social půjdou všechny zprávy ze sociálních sítí (Twitter, Facebook, Google+, YouTube atd.), do promotions se zařadí nabídky z obchodů, do updates a forums pak notifikace z různých stránek a diskuzí. V hlavní záložce zůstanou všechny ostatní zprávy.

 

The Next Web je novinkou překvapen, ale tuto funkci už Gmail umí více než dva roky. Jen jsou tyto inteligentní štítky schované v levém panelu. Už mají i český překlad: novinky ze sociálních sítí, promo akce, upozornění a fóra. Jestli Gmail dostane ještě nějaké další zlepšováky, to zatím nevíme.

TNW ale mají také screenshoty z údajně nové aplikace pro Android. Ta prý bude konečně připomínat verzi pro iOS a dostane zleva vysouvací menu. Obrázky najdete zde. Ron Amadeo z webu Android Police si ale myslí, že jde o podvrh.