Hlavní navigace

Google do svého Now Launcheru přidá režim na šířku a upraví velikost ikonek

18. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google chystá aktualizaci svého oficiálního Google Now Launcheru, který si může prakticky každý stáhnout z Obchodu Play. Nová verze se naučí vodorovný režim určený především pro phablety a také lépe optimalizuje velikostně odlišné ikonky aplikací.

Režim na šířku
Režim na šířku 

První z novinek není zase tak nová, jak by se mohlo zdát. Potkali jsme se s ní už ve vývojářských verzích aktuálního Androidu Marshmallow, do finálního sestavení se však režim na šířku nedostal a těžko spekulovat, proč ji nakonec Google vyřadil.

Optimalizace různých velikostí ikonek je možná méně viditelná změna, o to ale užitečnější. Podobnou funkci nedávno přidal i populární alternativní Nova Launcher a její kouzlo spočívá v unifikaci velikosti ikon aplikací na domovské obrazovce. Díky tomu vypadá domovská obrazovka zase o něco uspořádaněji.

Zatím však bohužel nevíme, kdy se nová verze Google Now Launcheru dostane mezi uživatele. V současnosti je totiž dostupná jen v uzavřené beta verzi, aktualizace pro všechny tady ale snad nebude později než v řádech několika týdnů.

Upravená velikosti ikonek

Zdroj: Android Police

Byl pro vás článek přínosný?