Hlavní navigace

Google Drive je chytřejší. Na počítači si můžete zvolit, které podsložky bude synchronizovat

14. 4. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google vydal aktualizaci klientské aplikace ke službě Drive (Disk) pro Windows a OS X. Má dvě užitečné novinky. Pokud na počítači přesunete nebo smažete soubory sdílené s přáteli, rodinou či kolegy, program vás nejdříve varuje, že by pak ostatní mohli ztratit přístup.

Google Drive na PC/Macu dovolí vybrat podsložky k synchronizaci
Google Drive na PC/Macu dovolí vybrat podsložky k synchronizaci

Druhou vychytávkou je možnost zvolit si, které podsložky se budou na počítači synchronizovat. Doteď bylo možné zvolit jen hlavní adresáře (Disk\Adresář), do hlubších úrovní Drive neviděl (Disk\Adresář\Adresář). Odteď lze synchronizaci nastavit i pro vnořené podsložky.

Někdo si může platit prémiový účet s 1 TB prostoru (který naplnil), ale na PC nebo Macu má jen malé SSD, na kterém nepotřebuje různé archivy, jež skladuje online. Hlavní konkurence – OneDrive či Dropbox – už selektivní synchronizaci včetně podsložek podporují dávno. Naopak Apple ji do iCloudu ještě nepřidal.

 

Opraveno: Původně bylo v článku uvedeno, že novinkou je selektivní synchronizace. Ta už v Drivu byla, nově přibyla možnost vybrat si k synchronizaci konkrétní podsložky.

Zdroj: Google