Hlavní navigace

Google Duo je tady. Jednodušší a bezpečnější odnož Hangouts funguje i v Česku

18. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno 18. srpna 2016

Google Duo se již rozšiřuje do světa včetně Česka. Aplikaci si můžete stáhnout z Play Storu nebo App Storu. V prvotním nastavení vás požádá o přístupová práva k foťáku nebo kontaktům, zadáte telefonní číslo (na něj přijde potvrzovací SMS) a můžete volat. Google Duo zatím podporuje jen videohovory, zavolat pouze se zvukem není možné. V některé z příštích aktualizací se to však má změnit.

Původní článek z 16. srpna 2016

Asi by nám nestačily prsty, kdybychom chtěli spočítat, kolik již Google uvedl platforem pro spojování lidí. Duo je nový komunikátor, který bude existovat vedle Hangouts. Specializuje se na videohovory (bez podpory skupin), má být co možná nejjednodušší, rychlý a především zabezpečený. Navíc nevyžaduje účet u Googlu, stačí telefonní číslo. Aplikace si ostatní kontakty opět vyhledá pomocí čísel v adresáři podobně jako WhatsApp, Viber či Messenger.

Google Duo

Je to první z podobných služeb Googlu, která využívá end-to-end šifrování. K obsahu komunikace tak nemá přístup ani sám Google na rozdíl třeba od zmíněných Hangouts, kde je šifruje jen spojení mezi uživateli a servery Googlu. Na nich už jsou zprávy v čitelné podobě.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Hlavní vychytávkou má být rychlost spojení a efektivní využití pásma. Duo umí automaticky upravovat kvalitu videa tak, aby běželo na libovolném připojení. Pokud bude nejhůř, zůstane běžet jen zvuk. Je-li možné přímo volat pouze se zvukem, to zatím nevíme.

Nevídanou novinkou je funkce Knock Knock. Pokud někomu voláte, rovnou se aktivuje přední videokamera a volaný vás uvidí, ještě než hovor zvedne. Knock Knock plnohodnotně funguje jen na Androidu. Uživatelé iOS uvidí video před zvednutím hovoru, jen s aktivní aplikací. Na Androidu vyskočí video vždy. (Funkci je možné vypnout.)

KL24

Tím jsme také odpověděli na otázku, pro které platformy bude Duo dostupné. Google nemá webovou verzi, Duo funguje jen v aplikací pro Android (Play Store) a iOS (App Store). Ke stažení budou v příštích hodinách nebo dnech.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?