Hlavní navigace

Google Earth 5: Oceán, Mars a stroj času

3. 2. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google Earth nám přinesl spousty hodin strávených zábavnými a obohacujícími činnostmi, jako je počítání aut na parkovišti v New Yorku, či hledání vlastního bydliště z ptačí perspektivy. S novou verzí dostane tato zábava zcela nový rozměr, a to z množiny záporných čísel.

Ano správně, v páté reinkarnaci oblíbeného prográmku od Google se podíváme pod hladinu moře. Díky spolupráci se společnostmi zabývajícími se výzkumem oceánů máme nyní k dispozici 3D mapu podmořských hor, vulkánů a útesů na dosah kurzoru myši.

Od životem bujícího moře se však můžete kdykoliv přesunout na přesný opak – pustinný a pravděpodobně mrtvý Mars, známý také jako rudá planeta. Pravda, zde by se auta počítaly těžko, nicméně stále zde najdete zajímavé informace o pozoruhodných útvarech na této neméně pozoruhodné planetě.

Nicméně i samotná Země se stane více zajímavou, kliknete-li na ikonku hodin a posunete čas takových 50 let nazpět. Nové barevné fotografie vystřídají rozmazané černobílé letecké snímky, prozrazující jak to tu kdysi vypadalo za dob našich (pra)rodičů. Kdo ví, třeba se příště dočkáme i pohledu do budoucnosti a auta budeme počítat i na tom Marsu…

Zdroje: Neowin, Fudzilla