Hlavní navigace

Google Glass prý za volant nepatří, v Británii by je mohli brzy zakázat

1. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mezi jednu z funkcí chytrých brýlí Google Glass patří navigace. Za jízdy promítá na displej běžné údaje jako je směr, vzdálenost do cíle nebo POI. Ve velké Británii však ministerstvo dopravy došlo k závěru, že používání Google Glass může být nebezpečné a s velkou pravděpodobností používání této pomůcky za volantem zakáže. Mluvčí zmíněného resortu zopakoval slova o rozptylování pozornosti při řízení, která nedávno pronášel i jeden ze zákonodárců v Západní Virginii, který taktéž požaduje zákaz.

Dioptrické brýle Google Glass
Google Glass

Protože se zatím jedná o návrh, který budou ve Spojeném Království teprve projednávat a konzultovat s policií, oficiálně se zatím nevyjádřil ani Google. Zatímco někteří z prvních uživatelů Google Glass si brýle za volantem pochvalují především proto, že nemusí sahat po mobilu, jiné prý opravdu negativně ovlivňují a jejich vinou se méně koncentrují.

Bude zajímavé sledovat, jak se k tomu vláda v UK postaví. Mnoho zastánců Google Glass totiž dodává, že brýle jsou podobně rozptylující jako běžné navigace na předním skle.

Zdroj: Cnet.com

 

Byl pro vás článek přínosný?