Hlavní navigace

Google Glass se naučily fotografovat mrknutím. Podporují i Hangouty

20. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Potenciál inteligentní brýle mají, ale provedení prostě zatím člověka moc nepřesvědčí. Google Glass jsou experimentem, kterému chybí mnoho věcí. Teď firma doplnila jednu docela zajímavou – fotografování. Jak vyřešit ovládání, když se nemůžete spolehnout na dotyk ani na externí periferie? Snímky se budou ukládat pomocí mrknutí. To je bohužel jedno z mála gest, které můžeme s nasazenými brýlemi provést.

Dále bych se bál snímků, které budou zachyceny omylem. Příkaz funguje i tehdy, když zařízení není aktivní a má vypnutý displej. Dávejte proto pozor, kdy mrkáte. Google si představuje další scénáře. Sní o světě, kde bychom mrknutím zaplatili taxikáři, případně za zboží v obchodě. Brýle by se musely adaptovat aktuálním podmínkám, přičemž mrknutí by sloužilo jako potvrzení.

 

Od toho případného scénáře nás ale ještě dělí spousta člověkohodin. V poslední aktualizaci Google přidal také zamykací obrazovku, Hangouty, nahrávání videí na YouTube a poslouchání hudby pomocí Google Play Music. Brzy bude dostupná také aplikaci pro iOS. Věříte chytrým brýlím? V Americe je dokonce v některých restauracích zakázali. Podobné zákazy se nejspíš budou rozšiřovat. Obavy o narušení soukromí nejsou zcela neoprávněné.

Zdroj: +Google Glass via Digital Spy