Hlavní navigace

Google Helpouts: videohovor vás na dálku spojí s doktorem nebo učitelem

21. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zhruba před měsícem jsme se poprvé dozvěděli o chystané novince Googlu, jak zpeněžit funkci Hangouts. Ta běžně slouží pro komunikaci dvou nebo více osob najednou v rámci sítě Google+. Tzv. Helpouts se pak měly stát jejich komerční variantou.

Google Helpouts oficiálně Google Helpouts oficiálně Google Helpouts oficiálně

Na stránkách helpouts.google.com je už připravena prezentace, která vše podstatné vysvětluje. Helpouts slouží jako prostředník mezi vámi a druhou stranou, která nabízí své služby. Google už pomocí formuláře oslovuje první umělce, kuchaře, servisáky, fitness trenéry, lékaře, učitele, vizážisty atd., kteří budou moci své rady zprostředkovávat na dálku, a to zdarma i za poplatek. Služba je propojena s peněženkou Wallet, takže peníze tečou z účtu na účet okamžitě. Google si vezme 20% provizi.

MMF24

 

E-learningové kurzy pochopitelně nejsou nic nového, ale Google celý proces výrazně usnadňuje. Už z dříve uniklých obrázků víme, že lektoři budou moci své kurzy plánovat, tvořit rozvrh, což bude propojeno i s kalendářem od Googlu. Užitečné jistě také bude, že se záznamy kurzů budou uchovávat online i k pozdějšímu zhlédnutí. Takže se k lekci vaření kuřete à la bažant budete moci vrátit i později, případně si bude stále opakovat poslední hodinu strávenou s učitelem portugalštiny. Helpouts, to je malá věc, se kterou ale půjdou dělat velké věci. Zatím jen nevíme kdy, služba ještě oficiálně neběží.