Hlavní navigace

Google Hlášky vylepší Gmail

10. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americký Google si uvědomil, že jestli chce mezi uživateli udržet zájem o e-mailovou komunikaci jako takovou, bude se muset přizpůsobit současným trendům. Proto spouští službu Buzz (v češtině ji představil pod názvem Hlášky), která se integruje do e-mailové schránky Gmail. Pokud se vám ještě nezobrazuje, budete si muset několik dní nebo týdnů počkat.

V Buzz nejde o nic jiného, než o vybavení e-mailu základními sociálními funkcemi. Snadno tak můžete s přáteli sdílet fotografie, videa a zajímavé odkazy. Nastavovat nemusíte nic, Gmail automaticky vybere kontakty, se kterými si píšete nejčastěji. Obsah přitom můžete sdílet jen v uzavřené skupince lidí, vše lze ale také zpřístupnit široké veřejnosti.

V tuto chvíli se Google Hlášky dokáží propojit se službami Picasa, Flickr, Google Reader a Twitter. Pod jednou střechou tedy můžete spravovat více služeb naráz. A abyste žádnou zásadní novinku od vašich blízkých neminuli, budou se vám nové příspěvky automaticky zobrazovat ve složce Doručená pošta.

Blíže vám celou službu představí oficiální video od Googlu:

Zdroj: The Official Gmail Blog