Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Google změnil vyhledávač obrázků. Už nenabídne původní rozlišení. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 17. 2. 2018 21:23

    czmajsner

    Na urážky zpravidla nereaguji, ale udělám výjimku. Jak je z mého komentáře patrné, má kritika směřuje obecně k objektivitě zpravodajství na tomto webu, nejen k tomuto konkrétnímu článku. Ale chcete příklad, pojďme na to. V tomto článku je názorová vrstva poměrně malá a je jasně čitelná ("...Což je podle mě pochopitelné chování..."). Nicméně zpravodajství je zpravodajství a ne komentář. Jeho účelem je přinést fakta. Je-li už nezbytné pracovat s názory (uznávám, že leckdy ano), oslovíte někoho jiného a použijete citaci. A potom uděláte to samé u druhé názorové strany, čímž zajistíte objektivitu. Leckdy není ani nutné shánět někoho zvnějšku. Citovat se dá i kolega z redakce. Pokud už je potřeba do toho vnášet názor autora, je vhodné jej oddělit do samostatného odstavce, nadepsaného např. "komentář redakce" a pod. Ale ideální je zřídit si na to samostatnou sekci "komentáře", jak je na zpravodajských serverech běžné.
    Do této sekce by patřil Vás článek o VPN od Facebooku, který je celý založen na Vašem osobním názoru, co je správné a co není.