Hlavní navigace

Google I/O: Google+ potřetí jinak, ale konečně přišla verze pro tablety

29. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Měsíc po kompletně přepracovaných klientech Google+ pro Android a iOS tady máme další změnu. A velkou. Google totiž opět redesignoval celou aplikaci, subjektivně k lepšímu. Nečekejte návrat ke kořenům, opět jsou základem velké fotografie/náhledy a málo textu, ale černé a méně přehledné prostřední teď nahrazuje bílé, čistější.

Změnily se i dialogy pro vkládání příspěvků nebo nastavení, ale žádné novoty se učit nemusíte, je to dostatečně intuitivní. Jenže třeba psaní příspěvků si žádá jedno klepnutí navíc. Škoda.

Google+ pro tablety

Podstatné ovšem je, že Google konečně vydal verzi upravenou pro tablety. Zatím jen pro Android, pro iPad se má objevit brzy. Pohled na stream připomíná časopis či elektronickou čtečku ve stylu Flipboardu a Pulse. Pokud vaši známí vložili do příspěvků hezké fotky, i pohled na základní obrazovku vypadá pěkně.

Pro některé ale může být problém, že i na 10" tabletu najdete pouze tři příspěvky, z velké části zaberou stránku fotky, hodně místa si vezmou bílé plochy a na text zůstane jen trochu prostoru. Plýtvání je efektní, nikoliv efektivní. A nadále platí problém jako minule. Pokud někdo odkazuje na malý obrázek, jeho roztažení na velké ploše tabletu vypadá ošklivě.

Osobně se mi nejvíce líbí vyjížděcí panel s komentáři. A vyjížděcí boční menu, ve kterém jsou dobře dostupné notifikace.

Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu

Nový Google+ pro tablet podporuje i režim na šířku, který je leckdy pohodlnější. 

Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu Google+ pro Android na tabletu

Google + pro mobily

Veze pro chytré telefony je subjektivně také pohodlnější než ta minulá.

CS24

Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu Google+ pro Android na mobilu

Zdroj: Google