Hlavní navigace

Google+ je druhou největší sítí podle počtu aktivních uživatelů

30. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle analytické společnosti Global Web Index se sociální síť Google+ dostala na druhé místo za Facebook. Předběhla tak YouTube i Twitter. Global Web Index provásí analýzy sociálních sítí a zaměřila se na aktivní uživatele, tedy nikoliv ty, kteří si založí účet, a pak se na něj již nepodívají.

Na prvním místě je stále Facebook s více, než 50 %, ale druhý Google+ již aktivně používá 25 % uživatelů sociálních sítí. Twitter i Yotube mají každý něco kolem 21 %. Facebook používá podle měření 903 milionů lidí mezi 16–65 lety.

[Komentář]:

Google+ je ve všem mnohem lepší služba oproti Facebooku, který má problémy s dodržováním soukromí uživatelů, přesto se Googlu dohání jedničku špatně – masa uživatelů si totiž na modré F zvykla a nevidí důvod měnit. Ostatní se jim jen přizpůsobují. Google+ boduje v provázanosti s ostatními službami Googlu a Androidem, objevuje se na něm také smysluplnější obsah.

 

zdroj: GWI

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.