Hlavní navigace

Google kupuje DRM ochrany od Widevine a budovu v NY za téměř 2 mld.

6. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Multiplatformní DRM využívají přední on-demand a streamovací služby jako Blockbuster nebo Netflix. Akvizicí společnosti Widevine se jim Google přiblíží a licencováním koupených nápadů si může vynutit obsah pro své Google TV. To se nyní utápí v problémech, když jej blokují hlavní americké kanály.

Widevine pracuje na několika technologiích pro zabezpečení přenosu a obsahu, optimalizaci videa a také zmiňované multiplatformní DRM, které pokrývá stolní i mobilní počítače, smartphony, tablety a třeba set-top-boxy. Jak přesně s akvizicí firma naloží, zatím nevíme. Ani finanční pozadí celého obchody strany nezvěřejnily. Existují ale zřejmě jen dva scénáře. Google bude chtít více ochránit YouTube (nebo chystanou službu Music), aby mohl ve velkém distribuovat i placený obsah. Nebo nákupu využije jako páky pro Google TV.

Před koncem roku ještě utrácí dál. Dnes jsme ještě informovali o akvizici firmičky Phonetic Arts a podle Bloombergu chce v New Yorku zakoupit budovu v hodnotě 1,8 miliardy USD pro svou další centrálu.

Zdroj: Google