Hlavní navigace

Google má již šest produktů s více než miliardou uživatelů. A vydělaly více než kdy dřív

23. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vyhledávač, YouTube, Mapy, Obchod Play, Chrome a Android, to jsou aplikace a služby Googlu, které mají každý měsíc více než miliardu uživatelů. Jsou to také klíčové produkty, kterými firma získává vliv a které vydělávají.

V uplynulém čtvrtletí Google utržil 18,7 miliardy dolarů a zaznamenal 13% meziroční růst. Čistý zisk činil 4 miliardy, což je dokonce 45 % více než loni. Hlavním penězovodem zůstávají reklamy, do kasy přinesly 16,8 miliardy dolarů, zbylých 1,9 miliardy má na svědomí přímý prodej služeb a zařízení.

Centrála Googlu

Reklamní příjmy jsou o 13 % vyšší než loni, počet prokliků se zvýšil o 23 %, ale jejich průměrná cena je o 11 % nižší. V účetnictví stále dominují reklamní příjmy na vlastních webech (13,1 miliardy), na partnerských stránkách Google skrz své inzertní sítě utržil 3,7 miliardy dolarů.

Na účtech a v obchodovatelných aktivech má firma téměř 73 miliard dolarů, o deset miliard více než loni. Rozrůstá se i lidský kapitál. Google aktuálně zaměstnává 60 000 lidí, loni ve stejném období jich měl 51 600.

 

Zdroj: Google