Hlavní navigace

Google má po třech letech novou ikonku. Je jednodušší a celá modrá

14. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google po třech letech znovu mění favicon. Bílé písmeno G obklopené firemními barvami bude vystřídáno jednoduchým modrým podkladem, skoro jako by to navrhl Microsoft pro své rozhraní Metro. Nová ikonka už se objevila na originální stránce google.com (google.com/favicon.ico), na české ještě v době psaní visela původní.

Google má novou favicon

Podobná ikonka se už používá v aplikacích Google Search pro iOS, Android a v prohlížeči Chrome. U nich je ale na pozadí barevný přechod mezi dvěma odstíny modré. Favicon na webu má jednolité pozadí. Na blogu omgchrome.com ještě objevili jiné logo, kde písmeno G není vycentrované, ale umístěné vlevo, a ještě k tomu trochu useknuté podobně jako současné červené logo Google+. I ta modrá barva je sytější. Není ale jasné, kde jej Google (a jestli vůbec) použije.

Google má novou favicon

Na obrázku výše vidíte všechny historické ikonky. Původní se objevila někdy v roce 2000, když W3C definovala standard pro favicon. První změna přišla v červnu 2008, další v lednu 2009 – tu jsme používali doteď. Dala vzniknou řadě vtipů, třeba že vypadá jako toaleta. :)

 

Zdroj: Google Operating System