Hlavní navigace

Google má první aplikaci pro Windows 8. Vyhledávač, a to i v češtině

24. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zatímco pro stávající desktopová Windows chrlí v Googlu software jako Chrome, Picasa, Music Manager a další, novým platformám se vyhýbá. Ve Windows Phone má v Marketplacu jedinou aplikaci – vyhledávač. Navíc není v češtině a obsahuje plno různých omezení.

Google Search pro Windows 8
Google Search pro Windows 8

O trochu lépe si vede včera vydaná verze pro Windows 8, kterou můžete stahovat z Windows Store (jen pro Windows 8, nikoliv RT). Vyhledávací okno na velkém Full HD monitoru sice vypadá legračně, ale aplikace je díky tomu čistá a přehledná. Je už také v češtině včetně hlasového rozpoznávání, stačí povolit mikrofon a místo klávesnice dotaz nadiktovat.

Google Search pro Windows 8 Google Search pro Windows 8 Google Search pro Windows 8 Google Search pro Windows 8

Google Search pro Windows 8 Google Search pro Windows 8 Google Search pro Windows 8

Google Search nabízí historii hledání a také rychlý přístup k ostatním službám jako Gmail, Disk, Kalendář apod. V aplikaci funguje i přihlášení, které se následně přenese do zmíněných služeb. Zatím ale nevyužívá např. potenciálu Google+, takže oznamovací lištu neobsahuje. Vinou vykreslovacího jádra Internet Exploreru si také neužijete hlasový nebo video chat v Gmailu.

 

Z českého pohledu je ale novinka důležitá, neboť vyhledávač Bing je v našich podmínkách těžko použitelný. A pokud vás něco udrží v rozhraní Metro, tak je to právě Google Search.