Hlavní navigace

Google má první aplikaci pro Windows Phone – vyhledávač

8. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V našich končinách se na Windows Phone valí stížnosti kvůli chybějící možnosti vlastního „vyhledávače“. Používat tak všichni musíme v Česku ne moc dokonalý Bing (kromě uživatelů Nokie, kteří si mohou zvolit Seznam.cz). Možná si ale polepšíme.

Google nechce zůstat stranou a pro Windows Phone nabízí vlastní vyhledávací aplikaci, která přešla razantní renovací. Samozřejmostí je nový design, uživatele ale především potěší našeptávač, Voice Search (možnost vyhledávání hlasem) a integrace My Location (Google zohlední vaší pozici a nabídne vám nejbližší požadovanou službu – benzínka, obchoďák, hospoda).

Google WP 1 Google WP 2

Dle Googlu je aplikace již dostupná celosvětově v pěti jazycích – angličtině, španělštině, francoužštině, italštině a němečtině. V současné době je však dohledatelná pouze na americké verzi Marketplace. Snad se brzy dostane i k nám do České republiky, to ale není vůbec jisté. Při nejhorším bychom museli opět používat americké Live ID.

Každopádně aplikace nezmění výchozí vyhledávač v systému a tlačítko s lupou vás přesměruje na Bing. Jediná možnost, jak používat Google, je připnout si stránku z prohlížeče mezi dlaždice.

Zdroj: Google Blog