Hlavní navigace

Google Maps na Androidu si už pamatují historii hledání a navigací, a to i z PC

19. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google na svém blogu předčasně zveřejnil a zase stáhnul článek o novince v androidích mapách. Brzy by měla dorazit aktualizace, díky které se budou napříč zařízeními synchronizovat historie hledání a plánování tras. Pokud na počítači vyhledáte konkrétní podnik nebo trasu, na mobilu nebo tabletu s Androidem je potom Google napoví v našeptávači, případně se objeví v nové kartě Search v nabídce My Places. Ušetříte spoustu písmenek při psaní.

Synchronizace Google Maps

Synchronizace Google Maps, foto: Google

Novinka bude samozřejmě fungovat, jen pokud budete přihlášení pod svým účtem, jinak se nemá historie jak synchronizovat. Google tvrdí, že pracuje na mapách tak, aby byly více detailní, přesné a užitečné napříč všemi zařízeními. Je však škoda, že do mobilních map nezahrne například funkci push, která by danou trasu nebo místo zobrazené na počítači okamžitě přesunula i na mobil. S historií hledání jsou to zase dva tři kliky navíc.

 

Kdy se novinka na Androidu objeví, zatím není jasné. Google vydal blogpost, ve kterém bylo uvedeno DNES. Ale článek byl velmi rychle smazán. Možná v Googlu přišli na poslední chvíli na nějaký problém, možná jen článek omylem vydali o chvíli dříve, než měli. V Play Storu vidíme v době psaní této bleskovky stále staré mapy z 29. srpna 2012.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?