Hlavní navigace

Google v Maps předělává sekci s uloženými místy. Nabízí aktuálnější obsah

27. 8. 2020

Sdílet

Nedávno Google oznámil, že předělá vizuální styl svých mapových podkladů. Teď přináší další novinky, tentokrát zaměřené na práci s uloženými místy. Design prostředí Maps se naposledy výrazněji změnil před pár měsíci při příležitosti 15. narozenin populární služby. V této době se v hlavní navigační liště ve spodní části obrazovky objevuje mj. sekce s uloženými místy.

Teď se mění její podoba. Hned v horní části obrazovky se ukazují naposledy uložené lokace, takže si rychle například připomenete, jaký tip na kavárnu jste nedávno obdrželi. Maps dále dokáží vyfiltrovat pouze místa, která se nachází poblíž vás. Potřebují k tomu svolení přistupovat k údajům o poloze, ale to u služby zaměřené na navigaci patrně nebude problém. (Údaje nemusí být uložené natrvalo.)

KL24

Dále můžete procházet místa, která jste navštívili v poslední době, máte-li zapnuté zaznamenávání informací o vaší poloze. Původně jste v sekci s uloženými místy v první řadě viděli své seznamy, dále jste mohli procházet lokace podle rezervací, sledování apod. Tyto položky naleznete až pod třemi novými sekcemi, které jsou popsány výše.

Zdroj: blog The Keyword

Byl pro vás článek přínosný?