Hlavní navigace

Google musel zrušit svou pondělní konferenci, plány překazil hurikán

28. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste se těšili na zítřejší den, kdy Google plánoval velkou konferenci, na které by snad měl přestavit svůj 10“ tablet, musíme vás zklamat. Celá akce, která se měla konat v New Yorku, musela být zrušena. Na vině je hurikán Sandy. Už v pátek vyhlásil guvernér státu New Yorku stav ohrožení. Celá akce Googlu se měla konat v místě, kde nyní probíhá evakuace a tak bylo ihned jasné, že na tiskovou konferenci zkrátka nedojde. Google proto celou akci zrušil, doposud ale neoznámil náhradní místo ani čas. Předpokládáme ale, že představení novinek nebude dlouho odkládat a tak se dočkáme snad ještě příští týden.

Místo zrušené tiskové konference Googlu v New Yorku
Místo zrušené tiskové konference Googlu v New Yorku

Na celém odkladu bezesporu vydělá konkurenční Microsoft, který zítra oficiálně uvede nové Windows Phone 8. Pozornost novinářů ani uživatelů tak nebude rozdělena na dvě akce, ale vše se bude soustředit pouze na Microsoft. Ten si tiskovou konferenci napláoval v San Franciscu, dostatečně daleko od hrozby hurikánu.

Není to poprvé, kdy Google odložil předem plánované setkání s novináři. Minulý rok odložil uvedení systému Android Ice Cream Sandwich. Na vině ale nebyla přírodní katastrofa ale úmrtí Steva Jobse.

Zdroj: TheVerge