Hlavní navigace

Google může podle poslední analýzy dálkově vymazat více než 74 % zařízení

24. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android nemá zrovna pověst zvlášť bezpečného systému, a ač se Google snaží, stále na tom není nejrozšířenější platforma nejlépe. Potvrzují to i poslední informace newyorské právnické kanceláře, podle které je možné dálkově vymazat všechny smartphony s Androidem 4.4 nebo starším a ani majitelé smartphonů s novější verzí Androidu si nemůžou být svým soukromím úplně jistí.

Statistiky Androidu v listopadu 2015
Statistiky Androidu v listopadu 2015

Google sice už více než rok nabízí v rámci Androidu pokročilé šifrování, to ale není ve většině smartphonů v základu zapnuté a samotný uživatel musí šifrování manuálně vynutit. Pak už se Google do mobilu nebo tabletu dálkově nedostane a nemůže ani nijak pracovat či mazat úložiště zařízení.

Kvůli tomu je neprolomitelné jen každé čtvrté zařízení s Androidem a to stále není pro Google úplně dobrá zpráva. Jen pro srovnání Apple šifrování vynucuje u všech modelů s iOS 8 a díky tomu je procento málo zabezpečených zařízení v porovnání s Androidem o poznání menší. Apple si však na soukromí a zabezpečení zakládá a šifrovány jsou i některé jeho komunikační služby jako je třeba iMessage.

 

Zdroj: The Next Web