Hlavní navigace

Google Navigace konečně v Česku [foto]

2. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera konečně Google aktivoval svou navigaci i pro Českou republiku. Navigace je určená pro Android 1.6+, ale hlasová navigace je dostupná až od Androidu 2.0. ČR je prvním státem ve východní Evropě a dvanáctým v celé Evropě, kde Google Navigace byla oficiálně aktivována.

Google Navigace obsahuje i český hlas, pak samozřejmě i snímky Street View, díky kterým na displeji uvidíte to, co přes sklo vašeho vozidla navíc s naznačeným směrem vaší cesty. Cíl vaší cesty může vyhledávat hlasem, stejně jako můžete hlasově vyhledávat i v mnoha jiných aplikacích na Androidu.

Google Android Navigace Google Android Navigace Google Android Navigace

Navigace je zcela zdarma a každý mobilní telefon s Androidem ji již obsahuje. Navigace využívá mapových podkladů (i satelitních) z aplikace Google Mapy, což znamená, že k provozu této navigace potřebujete být připojení k internetu. Pokud přijdete o připojení k internetu někde po cestě a budete mít již zvolenou trasu, navigace vás i tak dovede k cíli, protože všechna potřebná data budou již stažená (nesmíte ale trasu minout, přepočítání data potřebuje).

Google Android Navigace

Nyní bude zajímavé sledovat, jak na tuto službu zareagují operátoři, protože ceny datových připojení u nás jsou poměrně vysoké a navíc nízký FUP může výrazně ztížit použití této funkce.

Google Android Navigace Google Android Navigace

Naštěstí Google Navigace stejně jako Google Mapy umí ukládat načtené mapy do paměti (nutné aktivovat v nastavení), a pokud si tedy vybranou trasu nejdříve projdete například doma na Wi-Fi, mapové podklady se uloží a navigace by tak měla fungovat i bez připojení k internetu nebo alespoň se uspoří značné množství dat.

MMF24

Současně s aktivací Google Navigace byl spuštěn web www.google.com/mobile/navigation/, kde můžete najit další informace.

Google Android Navigace Google Android Navigace