Hlavní navigace

Nový Google News díky umělé inteligenci zpřehledňuje sledování událostí

19. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Nejen že je agregátor zpráv přehlednější, ale také usnadňuje získání placeného obsahu.

V loňském roce Google testoval úplně novou podobu zpravodajského agregátoru News. Ten během letošního května podstupuje facelift, především však získává na inteligenci – využívá umělou inteligenci. Reklamní gigant změny oznámil na konferenci I/O 2018, koncem tohoto týdne byla zahájena distribuce přepracované mobilní aplikace pro iOS. O něco dříve se nový Google News podíval také na Android. Smysl využití umělá inteligence spočívá v tom, aby byly informace pro každého poskládány srozumitelně. Díky ní služba dovede zprávy skládat do přehledných formátů, např. do časové osy, nabídne vám lokální zprávy, resp. jiné pro vás relevantní zprávy. V reálném čase totiž Google News analyzuje nejen obsah zpravodajských webů, aby pak vytvořil pokrytí dané události.

Zpravodajství přehledně i lokálně

Na počítači se primárně zobrazují hlavní události, na mobilech jste ale uvedeni rovnou do sekce „Pro vás“. Tam služba vybírá pět aktuálně nejdůležitějších událostí, které se nějakým způsobem dotýkají vaší osoby. Do tohoto mixu mohou být namíchány např. události lokální, zohledněny jsou vaše zájmy apod. Pakliže vás událost zaujme, můžete se přepnout do detailního pokrytí události, kde vám budou nabídnuty další zdroje.

KL24

Google více pracuje s vizuálními prvky. V detailním přehledu proto upoutá např. videy z YouTubu, používá však také další zdroje jako příspěvky na Twitteru. Dříve se služba soustředila na pokrytí zpravodajství textovými příspěvky ze zpravodajských webů. V nové sekci jsou nabízeny tituly k odběru. Můžete si tak vybrat důvěryhodný zdroj a klidně si ho předplatit.

Díky tomu už nemusíte v případě placených médií vytvářet samostatné účty, vše je spravováno a jednom místě a pomocí jednoho účtu, tedy toho od Googlu. Pomůže tato forma podržet placená média nabízející kvalitní obsah? Nový Google News si můžete vyzkoušet na webu news.google.com, případně ve výše odkazovaných mobilních klientech.

Byl pro vás článek přínosný?