Hlavní navigace

Google Nexus Two nakonec bude a vyrobí jej Samsung?

29. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetem se šíří spekulace, že Google přece jen uvede androidí telefon Nexus Two. Přitom SEO společnosti, Eric Schmidt, v létě tvrdil, že Nexus One žádného nástupce mít nebude. Magazín City A.M. má ale informace, že se prý 8. listopadu novinka opravdu objeví a do Vánoc bude v britském obchodním domě Carphone Warehouse.

Dříve se mluvilo, že by Nexus Two (neoficiální název) mohla vyrobit Motorola, teď zákulisní drby ukazují na Samsung. Nexus One byl uveden letos v lednu, vyrobil jej HTC (kódové označení „Passion“). Pokud se spekulace potvrdí, na trh by bude možná uveden jako Nexus S a bude z vycházet z top modelu jihokorejců – Samsungu Galaxy S.

Nexus One byl podle Schmidta jen experiment, zdroj: Google

Co si myslím já? Osmého listopadu bude uveden nový Android (2.3, nebo 3.0), protože už je zřejmě dokončen a v Googlu slaví. Samsung bude u toho a ukáže nástupce Galaxy S. Hardware zůstane stejný včetně displeje Super AMOLED, možná se rozšíří RAM na 768 MB, aby dohnal Desire HD. Jestli nějaký Nexus Two bude, tipoval bych, že půjde o tablet, klidně lehce upravený Galaxy Tab. Ale Google jej bude používat jako referenční pod vlastní značkou. A podobně jako s Nexusem One by ukázal ostatním výrobcům, jak dělat tablety s Androidem.

A co myslíte vy?

Zdroj: City A.M. (via RegHardware)