Hlavní navigace

Google: nové smartphony Motorola nebudou patřit k nejlepším

28. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Patrick Pichette, který je CFO (finanční ředitel) Googlu, sdělil nepříjemnou novinku ohledně Motoroly. Nadcházející produkty prý nebudou žádné excelentní telefony, alespoň ne podle vysokých standardů Googlu. Takto se vyjádřil na technologické konferenci Morgan Stanley, kde byl na produkty Motoroly přímo tázán.

V době akvizice Googlem měla Motorola rozpracované projekty na 18 měsíců dopředu, které nyní Google zdědil a zřejmě je nehodlá ukončit. Prý jsou dobré, ale ne tolik, aby šlo o wow efekt. Průlomový telefon od Motoroly se značkou Googlu se tak zřejmě odkládá. Google nyní těží ze spolupráce se Samsungem, brzy se objeví Galaxy S IV a zřejmě nemá potřebu tlačit dopředu Motorolu. Možná se Google zaměřuje na pětipalcová pádla, zatímco dobré telefony normálních rozměrů jej už tolik nezajímají.

Zvěsti o X-Phonu, neboli novém špičkovém Google telefonu z jeho vlastní stáje, jsou tak možná jen drby bez pevnějšího základu. Motorola však jeden vynikající smartphone aktuálně prodává: Razr i s procesorem Intel a přestože v Česku nemá oficiální zastoupení, je velkou ostudou českých importérů, že jej u nás téměř neprodávají.

 

zdroj: The Verge

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.