Hlavní navigace

Názor k článku Google obviňuje Microsoft z laxního přístupu k záplatování starších řad Windows. Kde leží pravda? od jinejmuf - Ten článek obsahuje celou řadu naprosto úsměvných zkratkovitých...

  • 10. 10. 2017 18:36

    jinejmuf

    Ten článek obsahuje celou řadu naprosto úsměvných zkratkovitých a "zkratovitých" úvah. A není to jen ten blábol o nezneužívání neuveřejněných chyb -- to jsou mimochodem nejnebezpečnější chyby, protože nikdo neví kdo je odhalil a hlavně nikdo neví, že se proti nim musí bránit a navíc nemá jak je opravit, obzvlášť v proprietárním molochu jako je Windows.

    Ale už hned na začátku ta sluníčková "proaktivní" ochrana v nových verzích. A hen, čo také si, Kefalín, pod tou "proaktivní ochranou" predstavujete? Nasadíme na gumu ještě jednu? To, že je software v nové verzi, vůbec neznamená, že obsahuje vyšší míru zabezpečení. Naopak ty nové a neodzkoušené technologie jsou potenciálně větší riziko. Je v tom spousta nového kódu, který může obsahovat mnohem zákeřnější problémy a vytvářet celý nový velký backdoor, který bagatelizuje význam dříve vybudované ochrany... Ne nadarmo jsou stabilní operační systémy jako třeba Debian vydávány se staršími a důkladně odzkoušenými verzemi software.

    Jinak mi celá ta hádka připomíná hádku dvou malých dětí na pískovišti, kterým se ani jednomu nedaří upatlat bábovičku a napadají jeden druhého, že není tak šikovný, aby postavil mrakodrap.