Hlavní navigace

Google odhalil nový čistý design Drive. Předělal i mobilní aplikace

26. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ne o všech novinkách Google včera mluvil a ne všechno jsme zvládli zahrnout do souhrnného článku z akce Google I/O 2014. Firma vylepšuje také oblíbené cloudové úložiště a na něj návazné služby. Drive se dočkal lehčího redesignu. Vedle toho, že je rychlejší, slibuje Google upravený navigační panel vlevo. Nahoře bude svítit tlačítko pro vytvoření nového obsahu, víceméně jako doposud.

Celá služba ve webovém prohlížeči má více připomínat nativní zážitek na osobních počítačích. Soubory tažením myší označíte, klepnutí pravým tlačítkem vyvoláte kontextovou nabídku a označená data uchopením a tažením přesunete do jiné složky. Když klepnete na jedinou položku, vysune se panel s aktivitou a detaily ohledně souboru či složky. Nový čistý design si zájemci vyzkouší do pár týdnů.

 

Mobilní aplikace vám zpřístupní všechen obsah i funkce na dotyk, včetně přehledného a pěkného zobrazení miniatur. Ze stejné obrazovky vyvoláte hledání, případně třeba přidáte nová data do cloudu. Aplikace pro iPady vyhlíží výrazně odlišně od té stávající. Ani Android nezůstal beze změny. Nové aplikace jsou již, mimochodem, k dispozici ke stažení.

Klepnutím na položku otevřete detaily, kde také soubor či složku zpřístupníte pro použití bez připojení k internetu. V tomto pohledu vám Google nabídne veškeré možnosti, nástroje nebo přehled aktivity týkající se daného kusu dat. Firma i na mobilech slibuje svižnější odezvu nebo rychlejší synchronizaci na pozadí.

Vedle toho všeho internetový gigant přeložil službu do dalších 70 jazyků, což nás moc zajímat nemusí. Spíše se mezi námi najdou zrakově postižení uživatelé, pro které má být nový Drive lépe uzpůsoben. To znamená lepší ovládání pomocí klávesnice, podpora přiblížení, čteček textů na obrazovce nebo režim vysokého kontrastu.

CS24

Zdroj: Google Drive Blog