Hlavní navigace

Google opět rekordní, vydělal o čtvrtinu více než loni

15. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve třetím kvartálu hlásí Google další růst. Vydělal 7,29 miliardy USD, což je o 23 % více než loni a necelých 7 % více než v předchozím období. Navýšen byl také čistý zisk – 2,17 miliardy (loni 1,64 mld., Q2 2010 1,84 mld.). Vlastní stránky vydělaly 4,83 miliard, což jsou dvě třetiny všech příjmů, 2,2 miliardy získali z partnerského programu AdSense.

Výkonný ředitel společnosti – Eric Schmidt – je nadšený, že byznys roste a konrkétně vyzdvihuje mobilní a reklamní divizi. Na čísla se podrobněji podíval BusinessInsider. Na reklamě vydělal Google 2,5 miliardy, 2 miliardy získal YouTube a překvapivě miliardu také mobilní segment. Ten se netýká pouze Androidu, ale mobilních služeb celkově.

Akcie GoogluRekordní příjmy paradoxně trochu ublížily akciím, ale stále se drží vysoko už od uvedení Windows Phone 7 11. října, zdroj: Yahoo Finance

Kompletní výsledky si můžete přečíst na webu Googlu. Jednotlivá čísla bohužel neukazují příjmy u konkrétních služeb. Třeba YouTube vydělává hodně, momentálně o 50 % více než loni, ale stále to nepokryje náklady. Jen loni skončil video portál v téměř půlmiliardové ztrátě a letos zástupci firmy uvedli, že stále na sebe nevydělává.

KL24

Jen pro představu, Google disponuje hotovostí v hodnotě přes 33 miliard dolarů a zaměstnává 23 331 lidí na plný úvazek. Po akvizicích a vytváření nových týmů jich oproti loňsku přibyl asi 1500.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?