Hlavní navigace

Google opravdu chystá dvoje hodinky. Neponesou však jeho jméno

23. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín The Verge získal od marketingového manažera Googlu Jeffa Changa (stará se o Android Wear) potvrzení, že firma skutečně pracuje na dvou špičkových hodinkách. Představeny budou v prvním čtvrtletí 2017, zřejmě na CESu nebo MWC.

Takhle prý budou vypadat hodinky Angelfish a Swordfish
Takhle prý budou vypadat hodinky Angelfish a Swordfish

Hodinky přitom neponesou značku Google, Nexus nebo Pixel, ale pojmenuje si je výrobce, který je navrhl a nechal vyrobit. Google se podle všeho stará jen o systém Android Wear 2.0. Tato zařízení budou referenční a mají ukázat ostatním, jak by ideální hodinky měly vypadat. Oním partnerem má být výrobce, který už s Googlem spolupracoval. Velmi pravděpodobně půjde o LG, které má s hodinkami na AW největší zkušenosti. Klidně to však může být i rozjetý Huawei, jehož Watch patří mezi nejlepší modely.

 

V lednu by ještě měla vyjít pátá testovací verze AW 2.0 (zrovna vyšla čtvrtá), která přinese možnost placení přes NFC a Android Pay, integrován bude také Assistant. A proč přijdou hodinky hned dvoje? Jedny mají být dražší, protože mají i LTE modem a GPS, takže mohou fungovat nezávisle na mobilu. Levnější model bude bez této prémiové výbavy.

Byl pro vás článek přínosný?