Hlavní navigace

Google oznámil nástupce Taťány le Moigne. Českou pobočku povede František Štrupl

5. 9. 2024

Sdílet

František Štrupl, nový ředitel Googlu
Zdroj: Google
Dlouholetá a doteď jediná ředitelka české pobočky Googlu Taťána le Moigne skončila letos na jaře. Google vedla dlouhých 18 let a českou pobočku vlastně jako první zaměstnanec založila.

Google dnes oznámil nového šéfa. Českou pobočku nově povede František Štrupl, který v Googlu pracuje 12 let. Předtím pracoval v marketingové agentuře H1.cz.

Taťána le Moigne měla vystudované softwarové inženýrství na VŠE v Praze a před Googlem pracovala v Microsoftu či HP. František Štrupl vystudoval fyziku na Univerzitě Karlově.

MMF24

„Je to pro mě úžasná příležitost, kterou vnímám jako jedinečnou šanci dále podporovat české firmy v jejich digitálním rozvoji a nyní i v oblasti implementace umělé inteligence. Fascinují mě možnosti, které pokrok v generativní AI přináší, a věřím, že Google může sehrát klíčovou roli v tom, aby z nich česká ekonomika vytěžila co nejvíc,“ komentuje svůj nástup do funkce František Štrupl, nový ředitel české pobočky Googlu.

Česká pobočka Googlu vykázala v roce 2022 tržby ve výši kolem 600 milionů korun a zisk se pohyboval v desítkách milionů. Letos se u nás poprvé oficiálně začaly prodávat smartphony Pixel.

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely Přečtěte si také:

Je to tady! Google dnes spustil oficiální český Google Store a přivezl nové Pixely

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.