Hlavní navigace

Šeptanda: Google to s chytrými hodinkami nevzdává, dokonce uvede troje vlastní

11. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý leaker Evan Blass včera vytroubil do světa, že Google na podzim uvede třetí generaci telefonů Pixel (XL), druhé Pixel Buds a nově také chytré hodinky řady Pixel. Firma tedy na wearables úplně nezanevřela, přestože hodinky s Androidem jsou oproti Apple Watch, Samsung Gear nebo Xiaomi úplně neviditelné.

Google ostatně letos změnil název i logo z Androidu Wear na Wear OS, takže s platformou ještě nějaké plány má. Systém i dále vyvíjí, tento týden vyšla druhá betaverze Wear OS, která upravuje ovládání a prodlužuje výdrž hodinek. Qualcomm se navíc nechal slyšet, že letos konečně uvede nástupce dva roky starého čipu Snapdragon Wear 2100, který by měl rovněž zefektivnit provoz a prodloužit výdrž.

https://twitter.com/evleaks/status/994585799235600384

Německý magazín WinFuture.de má ještě detailnější informace. Google prý na podzim uvede rovnou troje hodinky Pixel s kódovými označeními Ling, Triton a Sardine. Jak se budou lišit velikostí, dostupností LTE, GPS, měřiče tepu apod., zatím není jasné.

MMF24

Všechny by ale měly běžet na Snapdragonu Wear 3100, který prý stejně jako předchůdce využívá čtyři jádra Cortex-A7 a grafiku Adreno 304, navíc je vyráběn zastaralým 28nm procesem. Součástí čipu prý bude nová správa napájení Blackghost. Ta zajistí, že hodinky budou zobrazovat užitečné údaje i poslouchat příkazům pro Google Assistanta i v případě, že hlavní procesor je uspaný. Probudit by jej měly až případné aplikace.

Výdrž chytrých hodinek je hlavním problémem nejen u Androidu Wear (Wear OS). Doufejme tedy, že Google spolu s Qualcommem najdou vhodný lék.

Byl pro vás článek přínosný?