Hlavní navigace

Google Play Games: Android konečně dostane herní centrum

12. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ron Amadeo z Android Police se dostal instalátoru nové verze služby Google Play, která obsahuje i důležitou novinku – Play Games. Hry na Androidu můžete nakupovat, ale to je tak všechno. Až s pokročilým ekosystémem a herním centrem můžeme mluvit o konkurenci konzolí. Apple proto přišel s Game Centrem, Microsoft má univerzální Xbox Live. Na stejném principu má fungovat Play Games od Googlu.

Herní centrum Google Play Games je na cestě
Herní centrum Google Play Games je na cestě (foto: Android Police)

K čemu je to dobré? Ve hrách zapojených do Play Games se můžete prorovnávat s přáteli: kdo uhrál více bodů, kdo byl rychlejší apod. Herní centrum by mohlo uchovávat váš postup ve hře i nastavení, takže při nové instalaci se vše obnoví z cloudu. Stejně tak může posloužit pro multiplayer. Chybět nebudou achievementy a různé tabulky. Play Games navíc plně využívá potenciálu Googlu+, koho máte v kruzích, ten bude vašim „přítelem“ ve hrách.

 

Je pravděpodobné, že Google novinku představí už příští týden na konferenci I/O. To se určitě dozvíme i další podrobnosti, třeba jestli bude herní centrum podobně jako Xbox Live fungovat i na webu. Google totiž stále posiluje i ve webových aplikacích kvůli systému Chrome OS, prohlížeči Chrome a síti Google+ a jedno herní centrum pro všechno se přímo nabízí. Zatím ani není jisté, jestli bude Play Games fungovat jen na nových verzích Androidu, nebo i na těch současných.