Hlavní navigace

Google po letech vylepšil vyhledávač pro Windows Phone. Umožňuje přihlášení

19. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Redakce

Peklo zamrzlo. Google sice přísahal, že aplikace pro dlaždicové operační systémy vyvíjet nezačne, ale minimálně jednu vydal už před lety. Vyhledávání je dostupné jak na mobilních, tak desktopových Osmičkách. Mobilní aplikace je ale podstatně starší a již pěkně dlouho se jí vývojáři nevěnovali. To se mění, neboť Google do Windows Phone Store vyslal novou verzi.

Tip: Windows Phone meziročně narostl o 156 %. Průměrná cena smartphonu opět klesla

Teď se můžete přihlásit ke svému účtu. Což by sice bylo užitečnější, kdybychom měli k ruce Gmail, ne jen pouhé vyhledávání, ale budiž. Personalizované výsledky za tak nedůležité nelze považovat. Více ale potěší zlepšená podpora obrázků. Budete si je pohodlně prohlížet, což je vlastně příjemná změna. Na platformě Windows Phone 8 budou hlasové příkazy okamžitě zpracovány a zobrazeny na displeji.

 

Podotýkám, že vyhledávač jinak funguje také ve Windows Phone 7. Najdete ho ve Windows Phone Store. Teď by to ještě chtělo YouTube, Gmail atd. Google odmítá vytvářet aplikace kvůli údajnému nedostatku uživatelů. Jen ve třetím čtvrtletí se ale prodalo 9,5 milionu zařízení. V některých zemích již Windows Phone svádí (úspěšný) boj s iOS.

Zdroj: WMPoweruser