Hlavní navigace

Google Podcasty sází na integraci a chytré doporučování pořadů

20. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Video sice na internetu zažilo ohromný vzestup, hlad po podcastech ale neustal. Vaši kolekci chce teď spravovat také Google.

Zvukové pořady jsou velice oblíbené, až se Google rozhodl, že připraví vlastního chytrého klienta. O něm se už nějako dobu mluvilo. Teď firma oznámila, že aplikace nazvaná jednoduše Podcasty Google (v originále Google Podcasts) je globálně dostupná ke stažení v katalogu Google Play. Za sebe říkám, že za nejlepšího klienta pro podcasty dlouhodobě platí propracovaný Pocket Casts, který byl mimochodem nedávno odkoupen americkou mediální organizací NPR (National Public Radio). Podcasty Google jsou oproti zmíněnému konkurentovi výrazně jednodušší. Na pohled zapůsobí vzdušným designem, určité pokročilé funkce vám v něm chybě mohou.

Jen základní funkce, ale chytré doporučování

Google uvádí v popisu přeskakování tichých míst, takovou funkci jsem ale v aplikaci nenašel. Můžete aspoň nastavit rychlost přehrávání, Podcasty dále podporují automatizovanou správu odběrů, takže po vámi určeném čase odeberou starší poslechnuté i neposlechnuté díly. To je ale zatím všechno. Hlavně chybí automatické stahování nových dílů, pokud jsem ho přehlédl.

Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty
Google Podcasty

Případné jiné počáteční nedostatky se Google snaží vyvážit inteligencí na pozadí. Podcasty se integrují s pomocníkem Assistant, takže můžete v poslouchání pokračovat na dalších zařízeních včetně Google Home. Integrace s dalšími produkty bude pokračovat. Především ale reklamní gigant navázal partnerství s odborníky a odbornicemi v oboru, aby nabídl kvalitní obsah.

MMF24

Také chce podpořit diverzitu. Umělá inteligence bude analyzovat, co posloucháte, aby vám navrhovala další podcasty, které by se vám mohly líbit. Tak uvidíme, jestli to budě dělat lépe než jiná řešení. Nabídka doporučovaných pořadů jsou ale zatím značně omezená. Pocket Casts se aspoň zatím nemá čeho bát. Google navíc zatím podporuje jedinou platformu.

Play Music a podcasty

Google od jara 2016 umožňoval poslouchat podcasty skrze vlastní hudební streamovací službu Play Music. Tato funkce je ale dodnes dostupná jen v USA a Kanadě. Není jasné, zda bude časem zrušena. Mimochodem, od dubna se dokonce hovoří o tom, že Google v tomto roce úplně zruší Play Music a bude se soustředit na novou službu YouTube Remix.