Hlavní navigace

Google pracuje na high-tech brýlích s displejem

23. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Google je známa i svými bláznivými experimenty. Nyní to vypadá, že pracuje na brýlích umožňujících augmented reality. Brýle by měly mít integrovaný displej pouze pro jedno oko. Veškeré hardwarové součástky budou umístěny v nožičkách a případně i obroučkách brýlí.

Nainstalovaný systém Android by mělo být možné ovládat pohybem hlavy (bude obsahovat kurzor). Tento způsob je prý velmi jednoduché si osvojit. Cena prototypu brýlí by se měla pohybovat v rozmezí cen dnešních smartphonů asi 5 000 Kč až 17 000 Kč.

Brýle
Dle zdroje mají brýle vypadat jako Oakley's Thump MP3 brýle (na obrázku)

Díky integrované VGA kameře a GPS čipu se brýle budou hodit především pro rozšířenou realitu (augmented reality). Jen si to představte, procházíte se po cizím městě, zaujme vás nějaká stavba a už jen tím, že na ní upřete svůj zrak, vám brýle budou přes 3G vyhledávat veškeré informace o objektu. Aplikace Goggles pro Android a iOS toto zvládne už dnes. Podobná funkce přímo v brýlích tedy není žádné sci-fi.

MMF24

Jak jsem ale psal výše, Google se rozhodl prodávat pouze prototypy těchto brýlí (a to už někdy koncem tohoto roku). Vývoj je prý teprve na začátku, možná doufá, že nápady přidá i komunita stejně jako v případě Kinectu pro PC. Společnost navíc chce zjistit, jaký by byl případný zájem o hotový produkt. My bychom jej chtěli, co vy?

Zdroj: Daily Mail