Hlavní navigace

Google Reader nově umí sledovat jakýkoli web

26. 1. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud chcete být automaticky upozorněni na novinky na různých webech, můžete využít RSS nebo Atom kanálů. Ty lze snadno sledovat například v čtečce Google Reader, která je kdykoliv k dispozici na internetu a obsahuje spoustu zajímavých funkcí navíc.

Problém nastává v případě, kdy webová stránka žádný kanál neposkytuje. Řešením mohou být WebSlices internetového prohlížeče Internet Explorer a nebo nyní nově také funkce Google Readeru, kdy čtečka umožní vytvoření kanálu i pro takové weby – jednoduše bude danou stránku pravidelně navštěvovat a při detekci významných změn na ně upozorní.

Z vybrané stránky navíc zobrazí malý výstřižek, aby se uživatel mohl rozhodnout, zda ji navštíví, nebo ne. Vytvoření takového sledovače je velmi jednoduché: stačí zadat přesnou adresu požadované stránky ke sledování a po klepnutí na Create a feed (Vytvořit zdroj) se Google postará o zbytek sám. V současnosti je tato možnost dostupná jen v anglické verzi čtečky, pro přidání zdroje se proto musíte přepnout do anglického rozhraní. Jakmile ale sledování přidáte, můžete jazyk přepnout zpět na češtinu, funkce bude fungovat i nadále.

Zdroj: Google Blog