Hlavní navigace

Google se veze na vlně zdražování a zvyšuje ceny předplatného YouTube Premium. Nejvíce to pocítí uživatelé rodinných tarifů

Sdílet

Zdroj: Depositphotos
Nejvíce drastický nárůst cen potká majitele rodinného tarifu YouTube Premium, kde cena vzroste rovnou o 45 %. Ostatní tarify zdraží v průměru o 17 %.

Už i Google se začal vést na vlně navyšování cen a oznámil zdražení všech svých tarifů YouTube Premium a YouTube Music Premium. Majitelům předplatného začaly od Googlu chodit e-maily s oznámením zdražení od příštího zúčtovacího období.

Nejvíce postihne zdražení ty, kteří si předplácí rodinný tarif YouTube Premium s možností sdílení s dalšími členy domácnosti. Z dosavadní částky 269 Kč budou muset nyní platit rovnou 389 Kč. Pokud tedy máte rodinné předplatné plně obsazené, z aktuálních 45 Kč budete měsíčně platit 65 Kč.

Aktualizovaný ceník předplatných YouTube Premium
YouTube Premium
YouTube Music Premium

studentský tarif

129 Kč

89 Kč

tarif pro jednotlivce

209 Kč

169 Kč

rodinný tarif

389 Kč

269 Kč

CS24

Kromě rodinného tarifu stoupá cena i základního osobního tarifu z původních 179 Kč na 209 Kč. V případě studentského tarifu budou nově uživatelé platit namísto 109 Kč měsíčně 129 Kč. Tarif určený pouze pro přehrávání hudby YouTube Music Premium zdražuje pro studenty na 89 Kč, pro jednotlivce na 169 Kč a pro rodiny na 269 Kč.

Netflix zdražuje a není sám. Jak zůstat s cenou pod 200 Kč? Přečtěte si také:

Netflix zdražuje a není sám. Jak zůstat s cenou pod 200 Kč?

Mimo zvýšení cen plánuje Google podobně jako ostatní streamovací platformy jít po „sdílečích“ rodinných tarifů s jinými než členy domácnosti. Zatím ale není jasné, jakým stylem se Google, potažmo YouTube, rozhodne po těchto hříšnících jít.