Hlavní navigace

Google slibuje, že Inbox dostane nové funkce a bude funkční i v jiných prohlížečích

5. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový pošťák Googlu se snaží změnit zažité zvyklosti a dělá z e-mailu službu, která bude uživateli více pomáhat s tříděním zpráv a vůbec organizováním života. Zatím je to pouze alternativní rozhraní pro Gmail. A jako takový ještě není plnohodnotnou náhradou, protože neobsahuje všechny původní funkce.

Vývojáři Googlu byli tento týden hosty v diskuzním kotli na Redditu a v programu Ask Me Anything potvrdili, že na vylepšeních nadále pracují. V bodech vypíchneme pár důležitých informací.

 

Vybrané odpovědí o budoucnosti Inboxu

1. Inbox je zatím dostupný jen pro Gmail, ale firma už pracuje na tom, aby byl dostupný i pro schránky Google Apps. Přesný termín spuštění zatím neznáme.

2. V příštích měsících se dočká vylepšení funkce Snooze (Odložení). Zatím je docela komplikovaná a správné nastavení, na kdy chcete zprávu odložit, si žádá spoustu kliknutí. Google na zpětnou vazbu slyší a podle toho Snooze upraví, aby kliků ubylo.

3. Lidé chtějí vrátit tlačítko pro smazání e-mailu (místo vyřízení a archivace). Google to řeší, ale nic konkrétního nepotvrdil.

4. Google hledá způsob, jak do jednoho inboxu zavést více e-mailových účtů. A to nejen Gmail, ale i Hotmail, Yahoo nebo další podobně jako v nové aplikaci Gmail pro Android.

5. Brzy přijde funkce Undo Send, přes kterou budete moci po určitou dobu vzít e-mail zpět. Adresátovi se neodešle, pokud včas zjistíte, že tam ještě máte nějaké chyby.

6. Inbox nebude pouze pro Chrome, Google už pracuje na podpoře jiných prohlížečů.

7. Přibude optimalizovaná verze pro tablety.

8. Nastavení podpisů přijde také, ale zřejmě není v seznamu aktuální priorit zcela nahoře.

9. Inbox je od Gmailu oddělen proto, že řeší jiné problémy, má zcela jiné ovládání. Nebylo prý možné pouze přidat do Gmailu nové funkce, Inbox napsali od píky.

10. Po novém roce bude možné jako přílohy jednoduše vkládat soubory z úložiště Google Drive.

11. Na Androidu bude možné měnit zvuky notifikací.

CS24

12. Přibude možnost stažení všech příloh najednou.

13. Google doufá, že v dlouhodobém horizontu jednou Inbox zcela nahradí Gmail.