Hlavní navigace

Google Social Search: nechte kamarády promlouvat do výsledků

3. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google se snaží, aby vám našel odpovědi na otázky mezi miliardami propojených stránek na celém webu. Není to však jen o nalezení těch správných informací, které hledáte, ale také o vztazích, které máte ke Googlu. Vztah – to je hlavní důvod, proč byl v roce 2009 spuštěn projekt Google Social Search.

Od té doby však proběhlo několik zásadních změn. Google je o krok napřed, což vám umožní získat ještě více informací od lidí, na kterých vám záleží. Ať už se jedná o zveřejnění videa na YouTube nebo na vlastní blog či na webové stránky.

První důležitou věcí je, že výsledky sociálního vyhledávání budou smíšené. Dodnes bylo výsledkům sociálních vyhledávání přirazeno pouze malé, nenápadné místo na konci stránky. Nyní získají čestné místo mezi ostatními výsledky klasického hledávání. Při použití sociálního vyhledávání uvidíte mezi prvními výsledky ty, které například sdíleli vaši přátelé nebo u kterých zanechali nějaký komentář. Pokud jste třeba přemýšleli o nějaké dovolené a váš kamarád napsal komentář nebo vlastní zkušenost k textu, pod výsledkem hledání tento komentář uvidíte.

Za druhé, pokud některý váš přítel sdílel video a vy na toto video narazíte někde na internetu, bude pod odkazem na video uvedeno, který z vašich přátel toto video sdílel a uvidíte také jeho malý obrázek.

Za třetí vám bude poskytnuta větší kontrola nad tím, jak připojíte své účty.

KL24

Pokud jste funkci stále nepochopili, na videu už je snad vše dostatečně vysvětleno.

Stále budete moci své účty (Twitter, Flickr…) připojit veřejně, ale nyní přichází možnost připojit je soukromě ke svému účtu Googlu. Pokud jste přihlášeni ke Googlu, můžete své výsledky hledání zdůraznit nebo sdílet na svůj profil.

Byl pro vás článek přínosný?