Hlavní navigace

Google spustil peněženku Wallet. Mobil s NFC nahradí platební kartu

20. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V květnu představená služba Wallet míří do ostrého provozu. Jak Google trefně vystihl, když už mobily nahradily Zlaté stránky, pevnou linku nebo hudební přehrávače, proč by nemohly zastoupit i tlusté peněženky a platební karty? Inu, jde to.

V USA se Google spojil s operátorem Sprint, CitiBank a MasterCard a pomocí technologie NFC lze v aplikaci Wallet jednoduše platit přiložením telefonu (Sprint Nexus S 4G) ke speciální pokladně. Prozatím platby fungují díky závislosti na kreditní kartě Citi MasterCard, ale ani ta není potřeba, protože si lze u Googlu koupit „předplacenou kartu“, která nabije kredit (a ještě dá Google 10USD bonus, pokud uživatel nabije Wallet do konce roku). Zároveň Google oznámil spolupráci s kartovními společnostmi Visa, Discover a American Express, jež se má odrazit do dalších verzí Walletu. Platby už v USA přijímá 14 společností, dalších osm se má připojit už brzy. Další informace na google.com/wallet.

" frameborder="0" height="315" width="560">

KL24

Nás může mrzet, že je Wallet omezen pouze na území Spojených států. Pokud nás však čtete pravidelně, víte, že v České republice pracují na obdobné technologii O2, Visa, CitiBank a KB. V některých prodejnách Globus lze platit pomocí NFC bezkontaktně přímo z mobilu. Tuto funkci ale zatím podporují pouze jednoduché telefony Samsung Star 5230 NFC a je potřeba speciální SIM karty s aplikací od Visa. V tom je Wallet o dost jednodušší.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?