Hlavní navigace

Google TV prý zamíří do Evropy už v září

Sdílet

Zdroj: Redakce

Obchodní ředitel Sony France, Stephane Labrousse potvrdil pro francouzský list Les Echos, že slavná japonská společnost tam začne v září prodávat přehrávače s podporou Google TV. Zvláštní set-top box za 200 eur a s přehrávačem Blu-ray za 300 eur. Ve stejnou chvíli se má začít prodávat také ve Španělsku, Německu a Spojeném království.

První generace Google TV byla propadák, ale prodávala se pouze na americkém trhu. Letos má přijít druhá řada přístrojů, tentokrát postavených na procesorech ARM místo Atomů od Intelu.

Mezi výrobci můžeme počítat se Sony a Viziem (už teď mají modely s Google TV), dále přibude LG a Samsung. Naopak Logitech se svým STB značky Revue nejspíš končí.

Rozšíření Google TV nám navíc zapadá do rovnice, že firma pomalu začne doplňovat chybějící funkce Google Play do dalších zemí. Jak už jistě víte, dostupnost je tristní. Německo a Španělsko zatím ani nejsou na seznamu zemí, kde si lze půjčovat filmy. Francie přibyla minulý týden. A hudbu zatím mohou poslouchat pouze v USA. Snad z toho plynou dobré zprávy i pro nás a česká pobočka Googlu pomůže Play dostat také k nám.

Zdroj: GigaOM