Hlavní navigace

Google uvedl webovou čtečku pro časopisy, ale zase tím naštval většinu světa

16. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo sleduje stránku +Google Play na síti Google+, určitě zažívá smíšené pocity. Jednak žasne nad novinkami, které Google chrlí, jednak se vzteká nad tím, že je stejně nemůže používat. Včera internetový hegemon odhalil webovou verzi Google Play Magazines. Jde o online čtečku časopisů, jež zažily premiéru na letošní červnové akci Google I/O.

Google do té doby nabízel aplikace, hudbu, filmy, televizní pořady, knihy, ale časopisy a noviny mu chyběly. Proto uvedl novou platformu pro publikaci na androidových telefonech a tabletech. Jde o chytré řešení, tvůrcům dává do ruky tradiční sazbu, čtenáři si ale mohou nechat zobrazit pouze text a obrázky, aby se jim články dobře četly i na malé obrazovce.

Webová čtečka znovu mění pravidla hry. Kupříkladu časopisy pro iPad si prohlédnete jen v iPadu, dokonce ani v desktopových iTunes ne. Online čtečka bude vhodná pro ty, jenž častěji používají počítač nebo chtějí něco dohledat pohodlněji než vyťukáváním znaků na dotykové klávesnici. Podobné řešení nabízí i české Publero.

 

Nás existence webového rozhraní Play Magazines samozřejmě trápit nemusí, protože tato služba funguje zatím pouze v USA a Austrálii. Dle ohlasů na Google+ jsou nespokojení čtenáři z ostatních zemí i uživatelé jiných prohlížečů než Chrome.