Hlavní navigace

Google uvolnil materiální Kalendář také pro iPhony, čtyři měsíce po Androidu

11. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google své aplikace pomalu převléká do kabátku v designového stylu Material. Nedávno to byly kontakty na webu. Další na řadě je Kalendář pro iPhone. Nový kabátek bude patrně největší změnou. Google nicméně šel po usnadněních a z jeho snahy vzešlo automatické proměňování e-mailů z Gmailu na události.

Pakliže budou ve zprávě obsaženy patřičné podrobnosti, bude událost přidána, aniž byste s tím museli ztrácet čas. Mazat přebytečné události bude určitě rychlejší než ručně přidávat nové. Ještě lepší je, že se události zvládnou automaticky aktualizovat, např. podle toho, jestli má vaše letadlo zpoždění. V rámci Česka obvykle letadlem nelétáme, hodilo by se nám spíše sledování zpoždění autobusů a vlaků.

 

Kalendář se časem naučí sledovat vaše zvyky a podle toho bude při tvorbě událostí doplňovat detaily. Např. pakliže chodíte někam často na kávu, do události, kde v názvu napíšete slovo „káva,“ se objeví adresa podniku, kam chodíváte. Vedle míst může kalendář navrhovat lidi nebo samotné názvy událostí. To podle toho, kterým detailem začnete.

Poslední novinku představuje režim zobrazení nadcházejících událostí, kde aplikace k událostem přiřadí související fotografie nebo mapy. Nový Kalendář Google je od listopadu k dispozici pro Android. Teprve po nějakých čtyřech měsících vychází verze pro iPhone. Naleznete ji App Store.

KL24

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zdroj: Official Gmail Blog via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?