Hlavní navigace

Google uvolnil Racer z I/O 2013. Závodní dráha zabere několik obrazovek

29. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Experimentování s webovým obsahem Google hned tak bavit nepřestane a nás také ne. Tentokrát můžeme říct, že firma postoupila na další úroveň. Dnešní dva pokusy nepatří do kategorie neškodných a nepotřebných blbinek. V obou případech se jedná o hry, se kterými reálně bez problému strávíte spoustu času. Velký zlom přichází v tom, že si je zahrají také majitelé tabletů a smartphonů.

Pamatujete si na konferenci Google I/O 2013? Racer ze zařízení přiložených k sobě zjistil, jak velké displeje má k dipozici, jak velké jsou a v jakém počtu se sešly. Přes ně poskládal dráhu a závody miniaturních autíček mohly začít. Nyní si můžete experiment vyzkoušet v praxi, s přáteli u vás doma. Stačí přejít na adresu g.co/racer na vašem mobilním zařízení. Protože jsme v prohlížeči, nebude vás zdržovat instalace. Měli byste ale disponovat prohlížečem Chrome.

 

Ovládání spočívá v tom, že se prstem dotýkáte obrazovky. Autíčko na základě toho zrychluje. Nesmíte ovšem zrychlit natolik, aby vyjelo z dráhy. Ošemetné jsou samozřejmě především zatáčky. Dohromady můžete zapojit až pět mobilních zařízení. Synchronizaci spojených přístrojů zajišťují WebSockets.

Druhý titul se nezaměřuje jen na mobilní zařízení. Kromě počítače vás vybídne, abyste sáhli po svém telefonu. Co je ale náplní Roll it? Musíte kuličku dostat do správné díry, potažmo do té nejvíce bodované. Pomocí telefonu míříte a házíte, na svém počítači pak sledujete, jak dobře jste se strefili. Soupeřit ovšem nebudete jen sami se sebou, to by byla nuda, hrát můžete se svými přáteli.

MMF24

Zdroj: Google Chrome Blog