Hlavní navigace

Google v Africe rozšíří rychlý internet. Project Link odstartuje v Ugandě

26. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Africe žije miliarda lidí, ale k internetu je připojeno jen asi 16 % z nich. Dvě třetiny připojených přitom má na svědomí pouze pět vyspělejších států: Nigérie, Egypt, Maroko, Keňa a JAR, viz statistiky IWS.com. S těmito nelichotivými čísly chtěl Google letos zatřást už jednou, když představil balónový internet v Projektu Loon.

Ale zatímco balóny pomohou pouze tam, kde ani žádná jiná možnost není, nová iniciativa Project Link vylepší místní síťovou infrastrukturu. Google na vybraných místech rozšíří optické páteřní sítě, aby na nich mohli lokální poskytovatelé a mobilní operátoři stavět vlastní služby. Jako první si Google vybral Kampalu, třímilionové hlavní město Ugandy.

 

Jak na videu vysvětlují tamní studenti, umělci nebo lékaři, internet už v zemi funguje, ale je tak pomalý, že ve vzdělávání a spojování lidí nepomáhá, jak by měl. Proto zde vstupuje Google jako bodrý samaritán. Pomoc Africe je vždy chvályhodná činnost, zlepšuje to image firmy, ale také život tamním obyvatelům. A až bude k internetu připojena celá miliarda vděčných Afričanů, kdo je bude zásobovat službami a reklamou? Správně, taky Google.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?