Hlavní navigace

Google: Většina patentů mezi Applem a Samsungem nesouvisí s Androidem

27. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý pátek přiznala porota kalifornského soudu vinu Samsungu a naopak Apple očistila od všechny možných zneužití patentů. Kvůli tomu musí jihokorejský výrobce svému sokovi zaplatit více než miliardu dolarů. Google se až do neděle k případu nevyjadřoval, nakonec z něj ale redaktoři The Verge dostali oficiální prohlášení.

 

CS24

Odvolací soud ještě bude zkoumat jak zneužití patentů, tak jejich platnost. Většina z nich se netýká jádra operačního systému Android a některé jsou ještě vyšetřovány americkým patentovým úřadem. Mobilní průmysl rychle roste a všichni hráči – včetně nováčků – staví na myšlenkách starých už desetiletí. Pracujeme s našimi partnery, abychom spotřebitelům přinesli inovativní a cenově dostupné produkty a nechceme, aby nás v tom něco omezovalo.

Google tvrdí, že patenty budou ještě přezkoumávány. To je jistě pravda. Na druhou stranu ale přiznává, že některé z nich se opravdu týkají Androidu, i když ne všechny. Patentový expert Florian Müller už několik měsíců sepisuje, které patenty Microsoftu nebo Applu jsou v souvislosti s Androidem předmětem soudních sporů a které dokážou „vyhrávat“. Už jich je minimálně 12, možná až 15. Týkají se odemykání displeje gestem nebo třeba, jak soud prokázal Samsungu, odskoku stránky zpět, pokud při rolování dokumentu dojedete až na konec (funkce bounce back).