Hlavní navigace

Google Video neumře, ale sloučí se s YouTube

25. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na tento krok se čekalo pět let. Google kdysi s velkou slávou rozjel vlastní projekt Video, který v podstatně hned rok nato zabil akvizicí slavnějšího YouTube. Tři roky pak obě služby běžely současně, až nakonec Google v roce 2009 zakázal ukládaní nových videí na svůj originální projekt. Minulý týden pak firma oznámila, že Google Video definitivně odejde do křemíkového nebe (nebo pouze cloudového nebe :-)).

Google Video to YouTubeUpload z Google Video na YouTube, foto: YouTube

Fanoušci byli s oznámením nespokojení a Google své plány pozměnil. Původní konečné datum 29. dubna padá, nové zatím neznáme. Jak už jsem psal minule, uživatelé si mohli svá videa zálohovat do počítače. Zároveň jsem ukázal na zbytečnou složitost procesu, když by klipy mohly být automatizovaným nástrojem převedeny na YouTube.

Nakonec tento nápad použili i v Mountain View a ve správě účtu Google Video se nahrávání na YouTube objevilo. Podle popisu na firemním blogu to vypadá, že nakonec budou všechny videa převedena automaticky, ale proces si uživatel mohou vynutit sami. Ale musí v nastavení účtu spárovat profil Google Video a YouTube.

Co se ale stane s obsahem nespárovaných účtů, není zřejmé. Nová deadline nebyla stanovena a Google zatím nic mazat nebude.

Zdroj: YouTube