Hlavní navigace

Google vydal aktualizaci pro klienta Android Wear. Odhaluje připravované novinky

11. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google právě vydal další aktualizace pro svou mobilní aplikaci Android Wear, která slouží k propojení s hodinkami používající stejnojmennou platformu. Verze s číselným označením 1.4 nepřináší žádné převratné novinky, v útrobách kódu se ale podařilo najít náznaky další velké aktualizace celé hodinkové platformy, jež přijde s celou řadou zajímavých nových funkcí.

Šťouralové z webu Android Police třeba slibují brzkou podporu dalších chatovacích aplikací, které budou rozumět hlasovým odpovědím. Za všechny připravované klienty zmíním třeba Viber nebo WhatsApp, kteří patří v Česku k nejpoužívanějším alternativám.

Huawei Watch

Největší očekávanou novinkou je možnost přehrávání zvuku pomocí vestavěného reproduktoru. Tím ale disponuje jen pár chytrých hodinek s Android Wear a k většině majitelů se funkce stejně nedostane. Pomocí hodinek však na druhou stranu budete moci volat stejně, jako to umožňuje konkurenční Apple.

Mezi menší novinky řadím přípravu lepší správy napájení, nová gesta pro jednodušší ovládání jednou rukou nebo podporu dalších jazyků. Mezi těmi ovšem bude i nadále chybět čeština a snad se po Polácích dočkáme alespoň v další vlně.

 

MMF24

Nová verze aplikace Android Wear už je k dispozici v Obchodu Play a pomalu by se měla dostat ke všem uživatelům. O aktualizaci pro celou platformu však zatím bližší informace chybí a ani Google se k ní ještě nestihl nevyjádřit.

Zdroj: Android Police